![]() |
TERÖRÜ LANETLİYORUZ |
![]() |
DUYURU: ![]() GencForm'a Hoşgeldiniz... |
This topic is about Muz Tüccarı ( bilin bakalım bu soruyu ), the author, yolgezer, wrote about: Muz ticareti yapan Arabistanli bir tüccar A şehrinden B şehrine deveyle muz taşıyor. A B arası 100 km. Tüccarın bir tek devesi var ve devenin taşıyabi ... To read more just scroll down
![]() |
Muz Tüccarı ( bilin bakalım bu soruyu ) |
||||||
26.02.2008, 14:06:43
|
|
|
GeNcFoRm Grup: SÜPER MODERATÖR Üye No: 686 Cinsiyet :
Katılım: 27.11.2007 İleti: 3,832 Konuları: 3,014 Nereden: Tarsus / MERSİN
|
Muz ticareti yapan Arabistanli bir tüccar A şehrinden B şehrine deveyle muz taşıyor. A <-> B arası 100 km. Tüccarın bir tek devesi var ve devenin taşıyabileceği maksimum yük miktari 100 adet muz. Ayrıca deve yürüdüğü her kilometre için bir muz yemek zorunda, yoksa yola devam edemiyor. Başlangıçta A şehrinde 300 adet muz bulunuyor. Tüccar bunlardan en fazla kaç tanesini B şehrine ulaştırabilir?
Çözüm icin ipuçlari: Orneğin 100 adet muz yukleyip 21. kilometreye kadar gider, 58 muzu oraya boşaltır, 21 kilometre geri gider, vs.. Muzlar istenildiği gibi kesirlere ayrılabilir. Kilometreler de tamsayi olmak zorunda değil. (Muz ve Deve yerine Mazot ve Tanker olarakta düşünebilirsiniz) [img]http://uydurmahaber.com/uploadresimler/haberler/r_20060811121929_uhaber1.bmp[/img] -------------------- Endişelenme, Sen Öldüğünde Rahat Uyuyabilirim.
|
|
|
|
16.03.2008, 12:42:05
|
|
|
Aktif Üye Grup: V.I.P Üye No: 193 Cinsiyet :
Katılım: 22.08.2007 İleti: 176 Konuları: 21 Nereden: çok uzaklardan geldim.
|
matematiksel soru bu ya ;D
haftada bir pazarım var bununla geçirticen beni ;D bulamadim ben soru için tşklerr -------------------- Bilgisayarda çalışan öğrencinin elektrik kesildikten 15 dakika sonraki sorusu; - Elektrik mi kesik? ;D - Boş bilgisayar yok mu? - Yok - Hiç mi yok? :D - Yok - Yer var m?? - Var.. Pencere kenarımı olsun koridor mu? - Hı??.. -Bilgisayar alabilirmiyim? -Tabi 1 mi olsun 1,5 mu? ;D -Disketle birliktemi yazmaya başlayacağım? -Evet bir iki üç diyince aynı anda başlayacaksın.. :- [color=maroon]Şafak 75:( Uzun Bir Süre Yokum Forumda |
|
|
|
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net |
Tarih : 08.01.2009 - 01:48:30 |